Intro dager LP/Rally (lydighet) – og hundetrening generelt

Sist oppdatert 11/08/21, klokken 10:20

Bli med og test Rallylydighet eller Lydighet (LP)!

Det finnes mange spennende hundesporter, og ellers mange spennende aktiviteter å gjøre med hund.

Vi har derfor planlatgt et par dager med intro til LP (lydighet) og intro til Rallylydighet. Vi vil gjøre en demonstrasjon og ellers litt gi informasjon om hvordan man trener dette, og hva det generelt går ut på. Det blir også en naturlig introduksjon til generell hundetrening, belønning og moment-trening, som har stor overføringsverdi til både hverdagslydighet og alt annet man kan trene med hund.

 

Tid og sted:

  • Intro LP: Torsdag 10.juni kl 17:00-19:00 på Tvildemoen
  • Intro Rally: Torsdag 24.juni kl 17:00-19:00 på Tvildemoen
  • Ta med vann, hundeleker og godbiter om du vil prøve deg!
  • Disse dagene er gratis for medlemmer i klubben

 

Disse dagene er åpne for alle hundeklubbens medlemmer, og potensielle medlemmer, men send gjerne en mail til: lp@vosshundeklubb.no med en forenklet påmelding, slik at vi har oversikt over hvor mange som kommer. Blir det veldig mange deltakere, så må vi muligens begrense antall, men i hovedsak er dette åpent for alle.


Kom gjerne begge dagene for maks utbytte! Vi snakker gjerne også om andre hundesporter og andre muligheter i Voss Hundeklubb. Det er en fordel om du har litt erfaring med belønningsbasert trening.

 

 

Hva vil foregå?

I løpet av disse intro-dagene gir vi en snill innføring i momenttrening, bruk av klikker, ulike motivasjons -og belønningsteknikker og ellers mye nyttig om hundetrening. I tillegg vil det bli mulig å trene på grunnleggende ferdigheter som er felles for mange hundesporter, samt mer spesifikke lydighetsøvelser for dem som er interessert i det.

Vi kjøre én egen introdag til Lydighet (LP) og én til Rallylydighet.

Etter disse dagene har du fått litt innsikt i hva disse hundesportene går ut på, du har fått mulighet til se og ikke minst så har du fått prøvd deg litt i disse morsomme hundesportene. Du vil helst sikkert lære mye nyttig og hundetrening og kanskje har du også fått på plass noen ferdigheter som gjør at du kan teste ut enten denne, eller andre hundesporter.

 

Om lydighet (LP) og Rallylydighet:

Både rallylydighet, og lydighet er hundesporter som passer for alle hunderaser. 

Felles for disse hundesportene er at det handler om gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin. Selv om ikke alle konkurrerer på et høyt nivå eller nødvendigvis når så langt, så kan alle få brukbare resultater i konkurranse om man bare legger ned litt innsats og er villig til å lære. 

Dessuten, fungerer hunden i lydighetskonkurranse – så er det stor sannsynlighet for den treningen lønner seg i hverdagen også! Man lærer uansett hunden å lære, får et godt samarbeid med hunden og får en hund som etter hvert vil strekke seg langt for å jobbe for deg – uansett hvilket nivå man ønsker å legge seg på.

Lydighet (LP)

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig.

Alle hundene gjør de samme øvelsene, og deretter vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre.

Mange klubber, både rase- og lokale klubber har egne kurs i lydighet. Om interessen er der, så kan vi i Voss Hundeklubb planlegge Bronsemerke-kurs eller lydighetskurs for nybegynnere også!

Regler: NKK´s regelverk for Lydighet (LP)

 

Rallylydighet:

Rallylydighet er en hundesport som ble godkjent av Norsk Kennel Klub i 2013. Sporten går ut på å gå gjennom en bane som består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver konkurranse, slik at kombinasjonene ikke er gitt på forhånd. Banene har en maksimaltid på 3-4 minutter, og tiden er avgjørende kun hvis ekvipasjer har lik poengsum. 

Eier har lov til å rose og oppmuntre hunden under konkurransen. Det trekkes ikke for at fører kommanderer hunden både med stemme og tegn. Hoppehinder er maks 40 cm høye. Svært mange hunder vil ha utbytte av å trene rallylydighet, og denne konkurranseformen passer for alle raser.

Det blir arrangert et stort antall lydighets- og rallylydighet prøver rundt om i landet. Det konkurreres også i fire klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle hunder over 9 måneder kan delta, også blandingshunder, men det stilles krav om registrering i Norsk Kennel Klub før start. De eneste som er utelukket, er tisper med løpetid (med unntak av høyeste klasse).

Regler: NKK´s regler for Rallylydighet

 

NKK´s etiske retningslinjer for hundevelferd på utstilling og i konkurranse